MTIB i Skandinavien AB

Vi har stor kompetens och över fyrtio års erfarenhet inom avfall- och anläggningsbranschen. De senaste femton åren har vi sorterat, behandlat och avsatt ca två miljoner ton massor. Vi tror på långsiktighet och samarbete med förtroende, därför arbetar vi gärna tätt ihop med våra kunder.

Vi erbjuder

MTIB erbjuder spetskompetens inom logistikoptimering, masshantering, avsättningsmöjligheter samt behandlingstekniker och projektledning för saneringsprojekt samt totalåtagande av saneringsprojekt. Vi har ett brett kontaktnät och fördelaktiga avtal med leverantörer av utrustning och tjänster inom bygg och anläggning samt saneringsbranschen. Detta tillsammans med våra erfarenheter av myndighetskontakter, behandlingstekniker och projektledning ger oss möjligheter att erbjuda både tekniska och ekonomiskt fördelaktiga lösningar för alla delar i en saneringsentreprenad. Vi har även avtal med miljöanalysföretagen, som ger oss samma möjligheter och priser likt de stora konsult- och entreprenadföretagen. Vår kännedom om avsättningsmöjligheter för alla typer av avfall och föroreningsklasser i Sverige, men också i Norden och Europa, gör att vi alltid erbjuder de för kunden mest ekonomiska lösningarna.


Arbetssätt

Vårt arbetssätt grundar sig i att kundens utmaningar är våra utmaningar. Vi väljer därför gärna att arbeta tillsammans med kunden i ett upplägg, där vi tar fram olika prisbilder och utförandeupplägg för samtliga moment i uppdraget. Beroende på platsspecifika utmaningar sätter vi tillsammans ihop ett skräddarsytt upplägg som grundar sig i kundens möjligheter, så väl ekonomiska och tidsmässiga som logistiska. Vi tar oss gärna an helheten i projektet, men vi kan även agera som delaktiga rådgivare. Vi tror på långsiktighet och samarbete med förtroende.


Organisation

MTIB i Skandinavien AB grundades 1993. Bolaget har historiskt sett arbetat med konsultverksamhet inom hela avfallssektorn. Under 2016 tog Erik Björklund över som VD. Bolaget har nu riktat in sig på att arbeta med större projekt och erbjuder helhetslösningar för kunder inom bygg-, fastighets-, anläggning- och återvinningsbranschen.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.