Tjänster

MTIB erbjuder heltäckande tjänster och totalåtaganden inom logistikoptimering, masshantering, avsättningsmöjligheter och saneringsprojekt. Vårt mål är att skapa långsiktiga relationer med våra kunder och samarbetspartners.

Avsättning av förorenade massor och material

MTIB erbjuder möjlighet till förmånliga avsättningar för förorenat material i hela Sverige och erbjuder även mottagning av massor vid egen anläggning strax utanför Göteborg. Vi sköter hela förloppet med mottagning, analys, dokumentation, klassning och slutdisponering. Ni kan köra alla projekt via oss, stora som små, även när de saknar analyser eller komplett klassning av massorna.

Klassificering av massor

MTIB erbjuder möjligheten att ta emot oklassificerade massor för klassificering på vår anläggning i Surte Hamn. Massor som ännu inte har blivit klassificerade eller som är svårklassificerade i fält, kan omhändertas och klassificeras på ett korrekt sätt och du som kund slipper invänta provtagning på plats. Dyra stillestånd kan därmed undvikas och ni kan känna er trygga med att det inte finns förorenade massor som ligger och läcker i fält.

Läs mer om klassificering

Sortering, krossning och behandling av avfall

Vi utför alla typer av sortering, krossning och behandling av massor. Vi kan sortera schaktmassor, jordmassor, asfalt, betong, slagg, grus, berg och ÅVC-material. Fråga oss gärna för projektspecifik lösning, antingen on-site eller på någon av våra anläggningar. Vi har avtal och möjligheter att snabbt ta fram rätt anläggning till både stora och små projekt. Vi hjälper er gärna att ta fram en kalkyl som enkelt redovisar vinningen i ert projekt med att utföra sortering, behandling och eller krossning av massor.

Läs om vårt nya sorteringsverk

Läs om vår nya rotationskross

Rådgivning kring saneringsprojekt och förorenad mark

MTIB erbjuder tillsammans med systerbolaget EnvyTech rådgivning kring saneringsprojekt och förorenad mark. Tillsammans besitter vi mångårig erfarenhet av samtliga behandlingstekniker på marknaden, vilket innebär att vi kan presentera de mest effektiva saneringsåtgärderna, men också de mest ekonomiska.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.